Fødselsklar uden informations overload

Vi er de første, men ikke de eneste, der har taget handsken op med at tage den nye tids medier i brug, når det gælder fødselsforberedende undervisning.
Senest er DR med deres fødselsklar også kommet på banen.

En af vore pointer, når det gælder fødselsforberedelse på nettet er at det slet ikke er nyt at finde informationer om graviditet og fødsel på nettet. Det har du kunnet længe.
– også da vi var gravide og fødte vore egne børn, fandtes der bøger og steder på nettet med information.

Men informationerne har ikke f.eks. nedsat antallet af kejsersnit, eller gjort amning nemmere for kvinder efter fødslen.

Information er ikke nok!

Vores udgangspunkt er dog set fra både jordemoderens og brugerens synsvinkel behovet for at finde et sted, hvor du bliver undervist.

Vi savnede undervisning frem for den overvældethed, man som 1. gangsfødende kan føle, når man får alt for mange usorterede, nogle gange helt uverificerede forældede myter og meget ofte ikke-opdaterede informationer.

I stedet for uforpligtende information, har du brug for reel og faglig kompetent undervisning, så du møder din fødsel og tiden efter så forberedt, som du kan blive, når du går ind til noget, du ikke ved hvad er endnu.

Dette indlæg blev udgivet i De gode råd, Info. Bogmærk permalinket.